Douglas planken

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - 39,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 59,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 59,50
Douglas planken

Douglas planken in diverse afmetingen koopt u bij HaagjeKopen! Douglas planken kunt u gebruiken voor veel toepassingen zoals het maken van trendy tuinmeubels met deze "steigerplanken". Ook kunt u Douglas planken gebruiken voor het potdekselen van uw schutting of schuur. Naast de standaard rechte planken hebben wij ook zwart geïmpregneerde Douglas planken in ons assortiment. 

Hoe verwerkt u Douglas planken?

Probeer direct grondcontact altijd te vermijden bij Douglas planken. Dat verlengt de levensduur van het hout. Monteer de eerste plank van een schutting bijvoorbeeld altijd 5 cm boven de grond, of op een betonbandje. Zo kan de plank altijd goed droog waaien als dat nodig is en gaat de Douglas plank langer mee.

Douglas planken voor een scherpe prijs

Hoge kwaliteit Douglas planken kopen? Voor een scherpe, lage prijs per meter koopt u Douglas planken bij HaagjeKopen. Onze Douglas planken hebben een mooie roze-achtige kleur. Dit is een belangrijk kenmerk van het kwaliteitshout uit het Duitse Zwarte Woud. Al het Douglas hout van HaagjeKopen is voorzien van het PEFC keurmerk.

Eigenschappen van de Douglas plank

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas planken staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Ruw, vers gezaagde Douglas planken kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas planken. Na binnenkomst kunt u de planken het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas planken verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de planken verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas planken kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas planken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina "Materiaal eigenschappen".