Douglas palen

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - 39,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 59,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 59,50
Douglas palen

Bij HaagjeKopen bent u op het goede adres voor een uitgebreid assortiment Douglas palen voor een scherpe prijs. Al onze Douglas palen zijn vers en fijnbezaagd. Douglas palen kunt u gebruiken voor het maken van een schutting, terrasoverkapping, veranda, het bouwen van een schuur, woning en veel andere toepassingen. De douglas palen zijn verkrijgbaar in maten vanaf 10 x 10 cm tot 20 x 20 cm kopmaat. De meest gebruikte maten voor Douglas palen in de houtbouw zijn 12 x 12 cm en 15 x 15 cm. Naast Douglas palen hebben wij ook een uitgebreid Douglashout assortiment met onder andere douglas balken, douglas planken en zweeds rabat.

Hoe monteert u een Douglas paal?

Monteer de Douglas palen op onze betonpoeren voor een luxe uitstraling. Als u een minder groot budget heeft kunt u de Douglas paal ook monteren op speciale paalhouders. Zorg er in ieder geval voor dat de Douglas palen niet blijvend nat worden wanneer ze onbehandeld zijn. Als u ze gebruikt als schuttingpaal behandel ze dan tot 10 cm boven het maaiveld. Deze behandeling zorgt voor een langere levensduur van uw Douglas paal. Wij raden aan maximaal 3 meter te overspannen en anders een extra staander te plaatsen. Dus als u een veranda maakt van 5 of 6 meter breed 1 staander in het midden onder de randbalken van bijvoorbeeld 5 x 15 cm.
Douglashout is makkelijk te zagen. Wanneer u een randbalk rondom gebruikt van 5 x 15 cm kunt u gemakkelijk een inkeping zagen in de Douglas paal van 5 x 15 cm. Dit staat fraai en mooi afgewerkt, maar zorgt ook voor een degelijke bevestiging. 

Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit Douglas hout, afkomstig uit verantwoord gekapte bossen. 

Eigenschappen van Douglas palen

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas palen staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Ruw, vers gezaagde Douglas palen kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas palen. Na binnenkomst kunt u de palen het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas palen verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de palen verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas palen kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas palen wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina "Materiaal eigenschappen".