Douglas balken

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - 39,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 59,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 59,50
Douglas balken

Gebruik de Douglas balken van HaagjeKopen voor de bouw van uw schuur, schutting, overkapping of als basis voor regelwerk. De grotere afmetingen Douglas balk van 5 x 15 cm worden vaak gebruikt als gording of als randbalk voor een mooie afwerking.
Bestel uw Douglas balken samen met onze Douglas palen en maak een complete schutting van Douglas hout! 

Hoe verlengt u de levensduur van uw Douglas balk?

Om de levensduur van uw Douglas balk te verlengen is het belangrijk dat het hout goed kan ventileren of droogwaaien. Het beste plaatst u Douglas palen op betonpoeren. Vervolgens plaatst u het gemaakte constructiewerk van de balken op betonbanden of iets wat hierop lijkt. Op deze manier heeft uw Douglas balk niet direct grondcontact en kan de balk bij nat weer droogwaaien. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw Douglas balk.
De meest verkochte afmetingen Douglas balken zijn 4,5 x 7 cm voor al het algemene timmerwerk van wanden etc, en de 5 x 15 cm balken als gording, of randbalk van een veranda, schuur of overkapping.

Eigenschappen van Douglas balken

Douglas is een mooie, rustiek houtsoort, maar heeft wel een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden voor u dit hout besteld. Onderstaande eigenschappen hebben geen invloed op de kwaliteit en de levensduur van het hout.

- Douglas balken staan bekend om hun rustieke uitstraling. Het hout scheurt van nature snel bij het drogen van het hout. Douglas vellingdelen en bewerkt douglas word door ons eerst gedroogd voordat het bewerkt word. Dit hout kan dus kopscheuren bevatten.
- Ruw, vers gezaagde Douglas balken kunnen splinters bevatten en stukjes wankant (ruwe plekken op de hoeken). 
- Omdat Douglas hout natuurlijk wordt gedroogd kunnen er schimmels op het hout voorkomen. Dit is oppervlakte schimmel en kan worden afgewassen. Wanneer het hout in het zonlicht en de regen staat zal dit vanzelf verdwijnen.
- Douglas is een grof houtsoort, met een grove houtdraad en kan torderen of kromtrekken, vooral bij kleinere/dunnere kopmaten of lange lengte's Douglas balken. Na binnenkomst kunt u de balken het beste zo snel mogelijk verwerken of niet teveel aan de zon blootstellen.
- Douglas balken verkleuren snel door zonlicht. Dit kleurverschil zal echter snel bijtrekken als u de balken verwerkt heeft. Na verloop van tijd krijgt het hout gewoon dezelfde kleur.
- Douglas hout is een naaldhoutsoort wat noesten bevat die los kunnen laten.
- Douglas balken kunnen harsplekken bevatten.
- Douglas hout wordt gezaagd uit stammen. Het kan dus zijn dat uw Douglas balken wat overlengte hebben bij de levering, of niet helemaal haaks zijn afgekort.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina "Materiaal eigenschappen".

Bestel Douglas hout balken bij Haagjekopen!

Heeft u vragen over de toepassingen van de Douglas hout balken? Neemt u gerust contact met ons op voor overleg. Er zijn veel mogelijkheden met deze veelzijdige en duurzame houtsoort. Online bestellen kan gemakkelijk via onze webshop. U heeft de keuze om uw bestelling Douglashout zelf bij ons op te halen of het laten bezorgen met onze eigen bezorgdienst.