Wilgenmatten

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - 39,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 59,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 59,50
Wilgenmatten

Wilgenmatten geven uw tuin een chique en natuurlijke uitstraling. De matten van Haagjekopen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende hoogtes en zijn onbehandeld. Ze worden gemaakt van donkergekleurde wilgentenen van hoge kwaliteit en zijn dicht op elkaar geweven door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad. Bekijk hierboven ons gehele assortiment.

Wat zijn wilgenmatten precies?

Een wilgenmat bestaat uit een aantal verticale wilgentakken of wilgentenen. De wilgentakken zijn door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad stevig aan elkaar vastgebonden. Alle wilgenmatten in ons assortiment zijn gemaakt van donkergekleurde wilgentenen en van hoogwaardige kwaliteit. Doordat onze wilgentakken een natuurproduct zijn, zijn deze onbehandeld. Een wilgenmat is het ideale materiaal voor wanneer u op zoek naar een prachtig en/of duurzaam natuurproduct voor decoratieve of praktische toepassingen in uw tuin.

Een wilgenmat op rol kan gebruikt worden als alternatief voor een schutting. Daarnaast is het mogelijk de om matten te laten begroeien door klimplanten, zoals Hedera planten. Op deze manier kan u een gemakkelijk natuurlijke afscheiding creëren in uw tuin. Tevens kunnen wilgenmatten gebruikt worden om boomstammen te beschermen tegen vocht, maar hiernaast wordt het ook vaak gebruikt als decoratief materiaal bij beurzen, vakantieparken, festivals, dierentuinen etc.

Het plaatsen van een wilgenmat

Wilgenmatten zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals het plaatsen tegen betongaas, hekwerken, schuttingen en betonschuttingen.

Wanneer u de matten wilt plaatsen tegen betongaas, dient u over hardhouten palen en gaaspaneelklemmen te beschikken. Voordat u de wilgenmat tegen het betongaas bevestigt dient u allereerst om de 150 cm een gat in de grond te graven. Maak deze gaten zo’n 20 tot 25 cm diep. In deze gaten plaatst u de hardhouten palen. Zodra u dit heeft gedaan kan u het betongaas bevestigen aan de palen door gebruik te maken van de gaaspaneelklemmen. Zodra het betongaas op zijn plek zit kan u de matten uitrollen en aan het betongaas bevestigen door gebruik te maken van tie-wraps. Mocht u nu merken dat u een overschot heeft aan betongaas dan is het mogelijk om het betongaas op maat te knippen.

Hiernaast is het ook mogelijk om de wilgenmatten te bevestigen tegen hekwerken, schuttingen en/of betonschuttingen. Dit is eenvoudig te realiseren door gebruik te maken van de bestaande schuttingen. Rol de wilgenmat uit tegen de schutting en bevestig de mat hierna vast door middel van tie-wraps. U zal merken dat uw tuin direct een natuurlijke uitstraling krijgt en u kunt genieten van uw welverdiende privacy.

Bestellen bij Haagjekopen.nl

Wilgentenen matten op rol zijn geschikt om door klimplanten te laten begroeien en bieden u makkelijk en snel privacy. Ze zijn makkelijk te bevestigen op gaaspanelen door middel van gegalvaniseerd ijzerdraad. De wilgentenen matten kunt u op de gewenste hoogte afzagen of afknippen met een snoeischaar of zaag. De breedte van de wilgentenen matten kunt u aanpassen door het ijzerdraad op de gewenste breedte af te knippen met een nijptang. Heeft u een vraag over onze wilgenmatten? Neem gerust contact met ons op.