Heidematten

Bezorgtarieven NL (zie per artikel) - vanaf € 1500,00 franco
  • Bezorgtarief 'Doos' - 14,50
  • Bezorgtarief 'Colli' - 39,50
  • Bezorgtarief 'XL-pakket' - 59,50
  • Bezorgtarief 'XXL-pakket' - 59,50
Heidematten

Zoekt u heidematten voor uw schutting of tuinafscheiding? Bij Haagjekopen bent u aan het juiste adres voor verschillende afmetingen heidematten. Heidematten zijn gemaakt van jonge heidewortels van hoogwaardige kwaliteit. De heidematten zijn makkelijk te bevestigen op een betongaas schutting met gegalvaniseerd ijzerdraad. De heidematten op rol zijn ook heel geschikt om klimplanten zoals de Hedera Hibernica in te laten groeien. Ze geven u in uw tuin snel meer privacy. 

Heidematten op rol koopt u bij Haagjekopen!

Heidematten op rol zijn verkrijgbaar in een "Classic" variant van 5 meter lengte en een "Elegance" variant van 3 meter lengte. Het verschil in deze 2 varianten heidematten op rol is de dikte van de mat. De "Classic" is 15 mm dik en de "Elegance" is 30 mm dik. 
De heidematten op rol kunt u zowel in de hoogte als in de breedte makkelijk op maat maken. De hoogte van de heidematten kunt u op de gewenste hoogte afknippen met een snoeischaar. De breedte van de heidemat kunt u aanpassen door het ijzerdraad van de heidemat op rol op de gewenste breedte af te knippen met een nijptang. Heeft u vragen over onze heidematten? Neem gerust contact met ons op.

Zoekt u heidematten voor uw schutting of tuinafscheiding? Bij Haagjekopen bent u aan het juiste adres voor verschillende afmetingen. De matten zijn gemaakt van jonge heidewortels van hoogwaardige kwaliteit en zijn makkelijk te bevestigen op een betongaas schutting met gegalvaniseerd ijzerdraad. De matten zijn ook heel geschikt om klimplanten zoals de Hedera Hibernica in te laten groeien. Ze geven u in uw tuin snel meer privacy.

Wat is een heidemat?

Onze heidematten zijn opgebouwd uit takken en stengels van de dopheide plant. De takken en stengels worden aan elkaar verbonden door gegalvaniseerd ijzerdraad. De matten in ons assortiment zijn tot wel 200 cm breed en tot 500 cm lang. De dikte van de matten varieert van 15 mm tot 30 mm. Houdt er rekening mee dat de matten niet gegarandeerd zichtdicht zijn en het dus eventueel noodzakelijk is om de matten te bevestigen tegen een schutting voor een geheel dichte tuinafscheiding.

Heidematten kunnen gebruikt worden voor het maken van natuurlijke tuinafscheidingen, maar daarnaast kunnen de matten ook dienen als decoratie in de tuin. Tevens zie je de matten vaak terug op bedrijventerreinen, vakantieparken, evenementen, zwembaden etc.

Kiezen voor heidematten

Wanneer u de keuze maakt om heidematten in uw tuin te gebruiken kiest u voor een duurzame en natuurlijke tuinafscheiding. De matten in ons assortiment kunnen tot wel 15 jaar meegaan, echter is dit wel afhankelijk van de weersinvloeden. Om de levensduur van de matten te verlengen raden wij de aan om de matten net iets boven de grond te plaatsen. De matten in ons assortiment zijn niet bewerkt met chemische materialen om bijvoorbeeld de levensduur te verlengen. De matten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en trekken daarnaast verschillende dieren en insecten aan. Uw tuin wordt dus werkelijk onderdeel van de natuur. Wilt u de matten volledig in de natuur laten opgaan? Dan is het ook mogelijk de om matten te laten begroeien door bijvoorbeeld Hedera planten. Voor advies op maat is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Het plaatsen van een heidemat

Doordat heidematten veelzijdige product zijn, zijn er verschillende mogelijkheden voor de toepassingen van de matten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de matten tegen een schutting te plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk dat u weet waar u aan begint én dat u weet hoe u een heidemat het beste kunt plaatsen.

Wanneer u een heidemat tegen een betongaas schutting wilt plaatsen zal u eerst aan de slag moeten gaan met het plaatsen van de palen. Maak om de 150 cm gaten in de grond van zo’n 20 tot 25 cm en plaats hierin hardhouten palen. Zodra u de palen in de grond heeft geplaatst kan u het gaas bevestigen door middel van gaaspaneelklemmen. Zodra u deze werkzaamheden achter de rug heeft is het tijd om de matten uit te rollen en door middel van tie-wraps bevestigen aan het betongaas.

Wilt u de heidematten tegen andere schuttingen plaatsen, zoals hekwerken, betonschuttingen of een houten schutting? Dan kan u eenvoudig de matten uitrollen en deze bevestigen aan de schutting door gebruik te maken van tie-wraps, spijkers en/of krammen. Mocht u hier niet uitkomen raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Bestellen bij Haagjekopen.nl

Heidematten op rol zijn verkrijgbaar in een "Classic" variant van 5 meter lengte en een "Elegance" variant van 3 meter lengte. Het verschil in deze twee varianten is de dikte van de mat. De "Classic" is 15 mm dik en de "Elegance" is 30 mm dik.

De matten kunt u zowel in de hoogte als in de breedte makkelijk op maat maken. De hoogte van de heidemat kunt u op de gewenste hoogte afknippen met een snoeischaar. De breedte van de heidemat kunt u aanpassen door het ijzerdraad op de gewenste breedte af te knippen met een nijptang. Heeft u vragen over onze heidematten? Neem gerust contact met ons op.